Actueel

Nieuws

Bezoek aan Angular Connect 2016

Tower Bridge, LondenBij Q ben je als ontwikkelaar niet alleen maar bezig met het schrijven van code. We krijgen genoeg ruimte om ideeën uit te wisselen en discussies te hebben over de techniek. Daarnaast krijgen we ook de mogelijkheid om naar seminars of congressen te gaan. In september kregen wij, Almero, Freek, Maarten en Nabeel, de mogelijkheid om naar Angular Connect 2016 te gaan in LONDEN. Om de stad eer aan te doen zijn we anderhalve dag eerder richting Londen vertrokken.

Na een rustige vlucht en een snelle check-in bij het hotel zijn we direct met de DLR naar het centrum van Londen gegaan om een hapje te eten. Uiteraard ga je voor het lekkerste, traditionele eten naar een pub. Voor onze eerste avond was dat een pub in de buurt van de Tower Bridge. Na de traditionele fish-n-chips en een pint van een lokaal biertje zijn we richting het hotel teruggegaan. 

Dag in Londen

Onze dag in Londen begon wederom met een ritje met de DLR. Binnen een half uur sta je in hartje Londen, bij The City of Londen. We hadden vooraf al een beetje bepaald wat we allemaal vandaag wilden zien. Dit was onder andere een bezoek aan toeristentrekpleister The London Dungeon. Hier word je, door een heel stel acteurs, in een paar uur tijd door allerlei sketches geleid.

Na een uitgebreide tour door de kerkers van Londen vonden we het wel een goed idee om eens even de benen te strekken en zijn we langs de meeste bekende plekjes in de stad gelopen zoals Borough Market, Shakespear’s globe (zowel de nieuwe als de oude), St Paul’s Cathedral, The Big Ben, House of Parlements en The Westminister Abby. 

House of Parlements, Londen The Westminster Abbey, Londen

Tegen de avond zijn we, op aanraden van Almero, gaan eten bij een pub ‘The Stanhope Arms’. Een aantal jaar eerder was Almero hier al eens geweest en dit zou een pub zijn met het beste pubfood dat je kan vinden, onze ervaring is dat hij hier niet over heeft gelogen.

Na het eten zijn we naar Piccadily Circus afgereisd om een kort bezoekje te doen aan Londen’s grootste speelgoedwinkel Hamley’s (twee van ons gebruikte het excuus ‘kinderen’, de andere twee konden ons als excuus gebruiken :)).

Angular Connect

Uiteraard was het doel van ons bezoek aan Londen, Angular Connect 2016. Ons hotel was gekozen in de buurt van het conferentiecentrum London Excell, zodat we ’s ochtends te voet naar het congres konden gaan. Op de eerste dag waren we even bang dat het hele congres niet gestart was omdat het heel erg rustig leek te zijn bij het congrescentrum. Wat we toen nog niet wisten was dat het congrescentrum zo groot is dat het zelfs twee aparte metrohaltes heeft. Later bleek dat het congres wel degelijk was gestart want het was al behoorlijk druk.

Naast de zalen waarin de diverse sessies werden gegeven was er ook een mogelijkheid om even te ontspannen in de gameroom (met een heleboel oude game consoles zoals de NES, Atari, Playstation 1, etc.) en een ruimte waar je kon mediteren om je voor te bereiden op de volgende sessie.

We hadden ons verheugd op wat zou gaan komen, immers het Angular team had onlangs versie 2.0 van Angular uitgebracht, dus er werd een groot feest verwacht. Helaas bleek dit helemaal niet uit de keynote waar het congres mee begon. Overigens waren we dit alweer snel vergeten door de keynote van de tweede dag waarin Igor Minar en Rob Wormald een stukje live coding lieten zien. Hoewel zij absoluut niet kunnen tippen aan de live coding skills van Kara Erickson was het zeer vermakelijk om te zien.

Het congres had een grote diversiteit aan onderwerpen van real life examples tot zeer theoretische verhalen en heel technische verhalen over security. Wat heel leuk was is dat er bij het congres meer dan genoeg mogelijkheden waren om de Angular ‘sterren’ te spreken in zogenaamde Q&A panels en Office Hours momenten.

En alsof het nog niet leuk genoeg was, werd Almero door Angular goeroe Todd Moto geïnterviewd! Zie hier meer over dit interview.

Al met al een leuk congres om naar toe te gaan en we zijn QDelft zeer dankbaar voor de mogelijkheid die we krijgen om naar dit soort congressen toe te gaan.

Impressie van de hal op Angular Connect 2016

Onderwerpen: Angular, Angular Connect, Congres, Londen