Actueel

Blog

De Delftse Bedrijvendagen

Afgelopen week stond QDelft voor de eerste keer met een stand op de Delftse Bedrijvendagen. Dat is van tevoren wel even goed bedenken hoe wij ons zelf positioneren. Zoals wij zijn natuurlijk!

Logo van De Delftse Bedrijvendagen

Voorwerk

Wat betreft te stand waren we het er snel over eens: de stand moet er goed uit zien en moet gelijk een goed beeld geven van wat QDelft is en doet. Het ontwerp, de presentaties en filmpjes zijn voornamelijk door Kalina vormgegeven. Stijlvol en informatief, niet te druk en ook niet over de top. Een mooi doek en twee schermen. Op het ene scherm is een filmpje van de projecten van Q getoond en op het andere scherm kwam de sfeer bij Q naar voren.

De stand van QDelft voor de Delftse Bedrijvendagen

Strak in pak

We waren al vroeg aanwezig om onze stand op te bouwen. Bij binnenkomst stond de hal al aardig vol met jonge mannen en vrouwen (studenten), allemaal strak in pak. Voor deze dag hebben we een persoonlijke gids toegewezen gekregen, waar we met vragen terecht konden. We bouwen de stand op, spannen het doek en laten de presentaties op de schermen draaien. Om 10 uur stonden de eerste studenten al voor onze stand.

Interessante gesprekken

Het begint dan ook snel vol te lopen. De studenten die langslopen, stilstaan of ons uit zichzelf benaderen, hebben al snel een idee dat wij geen doorsnee software bouwers zijn. De achtergrond van de studenten is gevarieerd, van Civiele Techniek, Lucht en Ruimtevaart tot en met Industrieel ontwerpers. Net als bij QDelft, allemaal met een tik van de ICT-molenwiek. Opvallend is dat de studenten met een Informatica achtergrond vrijwel allemaal in de richtingen Artificial Intelligence, Deep Learning, Neural Networking studeren. Voor QDelft is dit vooral interessant voor afstudeeronderzoek. We hebben projecten waar dit goed ingezet kan worden. De gesprekken zijn stuk voor stuk interessant, voor beide zijden. Waar ligt de interesse van de student nu? Waar is in de markt momenteel vraag naar?

Passie en liefde

Tijdens deze gesprekken hebben wij goed kunnen uitleggen wie wij zijn, wat voor projecten we doen en wie onze klanten zijn. Zo nu en dan krijg je te horen dat de passie en liefde voor het vak goed te merken is. Dat is een dik compliment! We staan daar, doen ons niet anders voor en vertegenwoordigen QDelft. Dat geeft wel een kik, op een andere manier dan het oplossen van een mooi algoritme of een moeilijke bug. Wij zijn benieuwd naar de aftermath.

Het QDelft team voor de Delftse Bedrijvendagen

Onderwerpen: DDB, De Delftse Bedrijvendagen, beurs, TUDelft