Actueel

Nieuws

Kiesraad kiest voor samenwerking met QDelft

De Kiesraad en QDelft hebben een overeenkomst getekend voor het ontwikkelen van een nieuwe Databank Verkiezingsuitslagen en de hosting, beheer en onderhoud hiervan. Middels een Europese aanbesteding is QDelft geselecteerd en mag zich de komende vier jaar wederom inzetten voor de Kiesraad.

De Kiesraad is een centraal stembureau, adviesorgaan en informatiecentrum op het gebied van kiesrecht, verkiezingen en referenda. Met de Databank stelt de Kiesraad de verkiezingsuitslagen digitaal beschikbaar aan het publiek. In de Databank kan online en publiekelijk worden gezocht in verkiezingsuitslagen van bijvoorbeeld de Tweede Kamer, referenda en het Europees Parlement. Uitslagen kunnen met elkaar vergeleken worden en getoond worden op geografische kaarten.

De huidige Databank is in 2008 ontwikkeld door QDelft. Vanaf 2012 is het beheer en doorontwikkeling in handen geweest van een andere partij. De huidige Databank is toe aan vervanging en daarnaast viert de Kiesraad dit jaar haar 100 jarig jubileum. Des te meer reden om dit jubileum extra glans te geven met een nieuwe Databank.

QDelft kijkt uit naar een langdurige en vruchtbare samenwerking met de Kiesraad.

Onderwerpen: Kiesraad, nieuwe opdracht, aanbesteding, aanbestedingstraject, Databank Verkiezingsuitslagen