Actueel

Nieuws

Lancering MFA Startup Tool tijdens VSG-congres

Op 28 september is tijdens het VSG-congres in Leeuwarden de MFA Startup Tool gelanceerd. De tool werd gepresenteerd door Mariken Leurs, plaatsvervangend directeur Sport van het ministerie van VWS. De MFA Startup Tool is een instrument om de haalbaarheid van een multifunctionele accommodatie te verkennen.

De presentatie van de MFA-startup tool

Een multifunctionele accommodatie (MFA) kent meerdere functies en meerdere gebruikers. Gebruikers stellen specifieke functionele eisen aan het gebouw of een specifieke ruimte. Ook heeft men wensen ten aanzien van de gebruikstijden. De eigenaar van het gebouw hanteert kaders, bijvoorbeeld op het gebied van financiën, locatie of gewenst gebruik.

De MFA Startup Tool is een instrument om de haalbaarheid van een multifunctionele accommodatie te verkennen. Het helpt initiatiefnemers en gebruikers van een MFA om vanaf ideevorming tot en met Programma van Eisen inzicht te geven in de haalbaarheid. De tool helpt bij het afstemmen van wensen en eisen ten opzichte van bijvoorbeeld de financiële kaders doordat er een rekentool gekoppeld is aan het inbrengen van wensen. Kortom, de MFA Startup Tool geeft inzicht.

Partners
De MFA Startup Tool is ontwikkeld door Kenniscentrum Sport in opdracht van het ministerie van VWS, in samenwerking met Vereniging Sport en Gemeenten, QDelft, Arcadis en BDB.

Schermafdruk van het 'Dashboard' van de MFA-startup tool

Onderwerpen: MFA, MFA Startup Tool, VSG-congres, nieuwe projecten