Actueel

Nieuws

NVM begint met pilot online bieden

NVM logo De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) is in de steden Amsterdam en Groningen van start gegaan met de pilot ‘NVM Online Bieden’. QDelft heeft voor de NVM een online platform ontwikkeld, waarbij potentiële kopers de mogelijkheid hebben om via een online platform, gedurende een vooraf bepaalde tijdsperiode, een bieding uit te brengen op een woning. De pilot ‘NVM Online Bieden’ loopt tot en met 30 juni 2016.

Via ‘NVM Online Bieden’ kunnen de geïnteresseerde kopers zien wat andere gegadigden bieden op de woning. In reactie hierop kunnen zij hun bieding aanpassen. Het totale biedingsproces wordt door de introductie van ‘NVM Online Bieden’ transparanter.

Momenteel leveren woningzoekenden op de overspannen woningmarkt in Amsterdam en Groningen hun bod vaak blind bij een makelaar in. De bieder heeft geen idee hoeveel andere bieders er zijn en hij weet ook niet of zijn hoge bod leidt tot het aankopen van de gewenste woning. Het onlinebiedingssysteem moet aan deze situatie een eind maken.

NVM Online Bieden wordt één van de instrumenten voor de verkopers. “Het is een wens die de NVM vanuit de consument invult, echter de verkoper beslist of hij gebruik wil maken van dit biedingssysteem”, aldus Sven Heinen, voorzitter van de Makelaarsvereniging Amsterdam.

Gedurende een periode van 6 weken is in nauwe samenwerking met de NVM gewerkt aan de biedingstool met een mooi resultaat. Op 18 mei liep de eerste bieding ten einde, dit werd met grote interesse gevolgd op het kantoor van QDelft. Tot op de laatste seconde werd er geboden.

De NVM gaat gedurende de pilotfase de betrokken woningverkopers en potentiële kopers (de bieders) vragen naar de ervaringen met het systeem. Na afloop van de pilot zal de NVM de tool evalueren met de deelnemende makelaars. 

NVM screenshot

Bron: NVM  

Onderwerpen: NVM, pilot, NVM Online Bieden, biedingstool