Actueel

Nieuws

Project Landelijk Implantaten Register afgerond en opgeleverd

Eerder schreven wij dat QDelft, in samenwerking met Atos, het Landelijk Implantaten Register ging vernieuwen. Het Implantatenregister verzamelt gegevens over implantaten die bij cliënten zijn ingebracht. De informatie uit het nieuw ontwikkelde systeem is voor IGJ (Inspectiedienst Gezondheidszorg en Jeugd) van belang om de omvang van een (potentieel) probleem met een implantaat te bepalen. Uiteindelijk moet het Implantatenregister bijdragen aan de verbetering van de zorg.

In december (2017) is het project succesvol afgerond en opgeleverd aan de klant. Het project heeft in totaal negen sprints geduurd. Daarin heeft het Scrum team voldaan aan de wensen van de klant, vertegenwoordigd door de Product Owner en zijn alle user stories opgeleverd die hebben gezorgd voor het gewenste eindresultaat.

Halverwege 2018 wordt het register, door alle instellingen die implantaten verzorgen, in gebruik genomen. Deze instellingen dienen alle registraties rondom implantaten in het systeem te zetten.

Als Q zijn wij erg tevreden met het project. Het was een erg leuk en leerzaam project dat we binnen de tijd hebben kunnen opleveren, waarbij ook nog eens de kwaliteit van de software met maar liefst 4 sterren (ruim boven marktgemiddeld) is beoordeeld door de SIG!

Voor technische vragen kunt u mailen naar info.lir@minvws.nl.

Onderwerpen: Landelijk Implantaten Register, LIr, Scrum, register, Landelijk Implantatenregister