Actueel

Blog

Q bezocht ReactNL

Op 13 oktober hebben vier ontwikkelaars van QDelft de conferentie ReactNL in “Het Sieraad” in Amsterdam bezocht. Deze conferentie bracht React-ontwikkelaars uit de hele wereld bij elkaar, om ervaringen te delen en op de hoogte te raken van nieuwe ontwikkelingen.

En nieuwe ontwikkelingen waren er volop. De package manager Yarn was bijvoorbeeld nog maar een paar dagen uit, en nu al kreeg hij op ReactNL de volle aandacht. Het was zelfs in een presentatie op ReactNL dat er een nieuwe release werd aangekondigd van een nieuwe styling-bibliotheek voor React: versie 1.0.0 van styled-components.

Ook werd al een blik gegeven in de toekomst van React: React Fiber. Dit is nog volop in ontwikkeling maar laat nu al een grote performance-winst zien door een verbeterde architectuur. Andrew Clark (mede-auteur van Redux) wist deze technologie op een interessante en toegankelijke manier te presenteren.

Opvallend was dat er ook een aantal technieken werden gepresenteerd die niet direct met React te maken hebben: zo waren er enkele presentaties over Elm en ook één over Reason. Beide laten zien dat functioneel programmeren de toekomst heeft, ook op het web. We zijn benieuwd hoe dit zich verder zal ontwikkelen!

Impressie van de registratie-stand op ReactNL

Onderwerpen: React, event, ReactNL