Actueel

Nieuws

QDelft aanwezig bij De Delftse Bedrijvendagen 2018

Vorig jaar stond QDelft voor het eerst op De Delftse Bedrijvendagen. Tijdens dit event hebben wij veel enthousiaste studenten gesproken met affiniteit met IT. Twee van deze studenten zijn zowel met een stageopdracht als een parttime baan aan de slag gegaan bij Q.

Omdat onze deelname aan de vorige editie van De Delftse Bedrijvendagen ons goed is bevallen, zijn wij ook dit jaar met een stand aanwezig. Liggen jouw interesses bij IT en wil je meer weten van QDelft? Bezoek dan onze stand op dinsdag 20 februari.

Bart is één van de studenten die bij QDelft in eerste instantie stage heeft gelopen en vervolgens parttime aan de slag is gegaan. Hieronder doet hij zijn verhaal over hoe hij via De Delftse Bedrijvendagen bij QDelft terecht is gekomen.

“Ten tijde van de 2017 editie van DDB was ik op zoek naar een afstudeerstage om mijn opleiding technische bedrijfskunde te kunnen voltooien. Omdat ik ook technische informatica studeer was ik bij voorkeur op zoek naar een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van software, vanwege zowel de affiniteit als de leermogelijkheden. Gedurende de nodige oriëntatie zat QDelft in mijn voorselectie van bedrijven die me op DDB interessant leken. Dat kwam grotendeels door de gebruikte technologieën en sfeer, welke beschreven staan op de website. Tijdens een gesprek bij hun stand op DDB bleek dat er wederzijdse interesse was en ben ik binnen twee maanden aan mijn afstudeerstage begonnen. Ik kijk terug op een uitdagende en leerzame periode, waarin ik veel vrijheid heb gekregen om mijn opdracht af te kunnen ronden. Na afloop van mijn stage ben ik in dienst getreden als ontwikkelaar en krijg ik tijdens mijn parttimebaan ook weer alle ruimte om dit te combineren met mijn studie en aan te laten sluiten op mijn interesses en leerdoelstellingen. Op DDB kwam QDelft over als een toegankelijk, innovatief en professioneel bedrijf en dit beeld is voor mij na tien maanden niet veranderd. Een advies voor bezoekers van de stand van QDelft op DDB: zorg ervoor dat je een zo duidelijk mogelijk beeld hebt van wat je uitdagend en leerzaam lijkt zodat er gezamenlijk gekeken kan worden naar wat de mogelijkheden voor jou kunnen zijn binnen QDelft.“

Onderwerpen: DDB, DDB 2018, De Delftse Bedrijvendagen, stages, afstuderen