Actueel

Nieuws

QDelft heeft gewerkt aan vernieuwd Donorregister

Onlangs was het zover, na een periode van hard werken is het vernieuwde Donorregister live gegaan. QDelft heeft hieraan mee mogen werken. Vorig jaar zomer startte het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een aanbesteding om het Donorregister door te ontwikkelen. Na een intensief aanbestedingstraject was QDelft samen met Atos de winnaar. Met veel enthousiasme is het Scrumteam aan het werk gegaan. Nu kijken we met een trots gevoel terug naar dit traject, de samenwerking met de klant en het eindresultaat.

Het Donorregister is bij de meeste mensen in Nederland wel bekend. Middels dit register kan iedereen die 12 jaar of ouder is en inschreven staat in een Nederlandse gemeente zijn of haar keuze over orgaandonatie registeren. Op dit moment zijn er zo’n 5,9 miljoen registraties in het Donorregister.

Omschrijving opdracht
De hoofdopdracht bestond uit de migratie van het oude CMS naar het nieuwe CMS en het ontwikkelen van een webservice die informatie naar externe systemen kon ontsluiten. Ook was het de wens van het CIBG om functionele verbeteringen door te voeren in de beheerprocessen rondom het Donorregister.

Daarnaast is er een nieuw donorformulier ontworpen, het interaction design verbeterd en is er een nieuw, fris design gemaakt dat voldoet aan de Rijkshuisstijl. Een groot aandachtspunt bij de ontwikkeling van de website was de eis dat alles moest voldoen aan de Webrichtlijnen. Begin 2016 is er een succesvolle usabilitytest gedaan door een extern bureau en heeft een externe Webrichtlijnen expert de website goedgekeurd volgens Webrichtlijnen 2.0.

Het project is uitgevoerd volgens de Scrum ontwikkelmethodiek, waarbij het team de volledige periode intern bij de klant heeft gezeten. Dit heeft ervoor gezorgd dat er snel geschakeld kon worden en dat er snel bijsturing mogelijk was bij voortschrijdend inzicht.

De opdracht werd uitgevoerd in opdracht van het CIBG, een agentschap van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het Donorregister is onderdeel van het CIBG, een agentschap van het ministerie van VWS.

Schermafdruk van het vernieuwde Donorregister

http://www.donorregister.nl/

Onderwerpen: nieuwe projecten, Donorregister, donor