Actueel

Blog

QDelft op De Delftse Bedrijvendagen 2018

Op 20 februari stond QDelft voor de tweede keer met een stand op De Delftse Bedrijvendagen. Tijdens dit evenement kregen in totaal 150 bedrijven verspreid over drie dagen de kans om zichzelf te presenteren aan studenten van de TU Delft. Voor het evenement is de Aula van de TU Delft volledig verbouwd tot beursvloer.

Op de beurs

Tijdens de beurs hebben wij met studenten besproken welke mogelijkheden er bij QDelft zijn om stage te lopen, af te studeren en te werken. Veel studenten die ons op de stand aanspraken, hadden zich vooraf al verdiept in ons bedrijf, waardoor zij gerichter vragen konden stellen en beter konden verwoorden waar zij zelf naar op zoek waren. 

Tijdens de gesprekken hebben we gemerkt dat er vanuit studenten veel interesse is voor Artificial Intelligence. Dit onderwerp sluit goed aan bij de lopende projecten die wij bij QDelft uitvoeren en we hopen dan ook dat we binnenkort een afstudeerder mogen verwelkomen die zich verder in dit onderwerp gaat verdiepen.

Daarnaast kregen we dit jaar de mogelijkheid om QDelft door middel van een bedrijfspresentatie te presenteren aan geïnteresseerde studenten. Tijdens de presentatie hebben we de studenten kunnen laten zien wie we zijn, wat we doen en naar wie we op zoek zijn. Met een deel van deze studenten hebben we later persoonlijk kennis gemaakt en zijn we in gesprek gegaan over de mogelijkheden bij QDelft.

Inhousedag

In het kader van De Delftse Bedrijvendagen organiseren we op 23 maart een inhousedag. Studenten die nieuwsgierig zijn geworden naar QDelft hebben zich daarvoor in kunnen schrijven. Tijdens de inhousedag gaat een kleine groep studenten op ons kantoor in Delft aan de slag met het opzetten van een chatbot. Hierbij komen verschillende aspecten en werkzaamheden die betrekking hebben op maatwerksoftware aan bod en kunnen de studenten kennismaken met het vakgebied, eventuele toekomstige collega’s en onze ‘Qcampus’ in Delft.

Zelf nieuwsgierig geworden?

Inschrijven voor de inhousedag kan helaas niet meer, maar we zijn nog wel op zoek naar studenten die bij ons willen stagelopen, afstuderen of op zoek zijn naar een (bij)baan. Onze vacatures en informatie over de mogelijkheden om bij ons stage te lopen of af te studeren vind je hier.

Onderwerpen: De Delftse Bedrijvendagen, inhousedag, chatbot