Actueel

Nieuws

SQL-cursus voor data-analisten van BZK

De meeste data-analisten gebruiken voor hun analyse tools als Excel en SPSS. Door aan deze tools SQL toe te voegen worden complexe analyses ineens een stuk eenvoudiger uit te voeren.  Voor de data-analisten van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben we een in-house SQL-cursus verzorgd. SQL kan bij goed gebruik een zeer krachtige tool zijn bij data-analyse. De meeste SQL-cursussen leren hoe je als secretaris van een vereniging het ledenbestand kunt administreren en als data-analist heb je daar meestal niet zoveel aan.

Daarom hebben we een eigen cursus samengesteld waarin de cursisten vooral leerden om grote tabellen te analyseren. Daarmee moesten vragen beantwoord worden als:

“Geef de top 3 van gemeenten waar de procentuele toename van het aantal leerlingen tussen 2015 en 2020 het hoogst is, inclusief de namen van de gemeenten, met als voorwaarde dat de gemeente meer dan 10 scholen heeft.”

De cursisten waren redelijk snel in staat vragen zoals de bovenstaande te beantwoorden met een enkel SQL-statement, waar je in de klassieke tools van de data-analisten Excel en SPSS toch veel meer moeite zou hebben. De komende tijd hopen we dat ze de opgedane kennis goed in de praktijk kunnen brengen.

SQL cursus

Onderwerpen: SQL cursus, SQL, workshop, BZK