Actueel

Blog

Toegankelijke React applicaties bij role=drinks

Logo van de role=drinks meetupOp 17 juni jl. vond in Amsterdam de role=drinks meetup plaats. Dit is een bijeenkomst voor iedereen die gepassioneerd is over webtoegankelijkheid. Onze expert op het gebied van React en webtoegankelijkheid, Almero Steyn, gaf hier een presentatie over het omgaan met webtoegankelijkheid binnen React. In deze presentatie legde hij uit hoe je de eslint-plugin-jsx-a11y en react-axe applicaties kunt gebruiken om je ontwikkelingsproces te versimpelen.

Maar waar komt de naam role=drinks vandaan? In HTML heeft ieder element een rol. Een <button> element heeft als rol ook “button”, terwijl een <aside> element een rol van “complementary” heeft. Deze rollen zijn erg belangrijk in het bouwen van HTML-pagina’s die door iedereen gebruikt kunnen worden*.  

Hoe zit het nu met React? In de applicaties van JavaScript zijn er specifieke uitdagingen bij het bouwen van een toegankelijke website. Je moet er bijvoorbeeld goed op letten dat je toetsenbord-focus niet onverwachts verspringt. Ook is er goede tooling beschikbaar om je te helpen bij het bouwen van toegankelijke applicaties in React.

Almero vertelt over het gebruik van de plugin: eslint-plugin-jsx-a11y

QDelft loopt voorop op het gebied van toegankelijkheid in React en zet die kennis in op projecten met als resultaat React applicaties die iedereen kan gebruiken!

Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je de presentatie terugvinden op de blog van Almero.

* Wil je er meer lezen over de rollen lees dan WAI-ARIA: The Roles Model.

Onderwerpen: React, role=drinks, webtoegankelijkheid