Actueel

Nieuws

devopsdays Amsterdam 2018 (tropical)

Eind juni was ik met een collega aanwezig bij de devopsdays Amsterdam 2018. Erg fijn om weer even in die bubbel te zijn van gelijkgestemden in onze niche. Zowel de sprekers, de mensen in de sponsorstands en aanwezigen waren boeiend en inspirerend.

Vrijwel alle sprekers behandelden interessante onderwerpen, maar zeker een paar sprongen eruit. Bijvoorbeeld Rachael Byrne (PagerDuty) met een goed verhaal over de Incident Commander. Zij zette uiteen wat de rol is van een Incident Commander, hoe een incidententeam werkt, voorvallen en best practices. Praktische info waar we met Q ook al mee bezig zijn en op voort kunnen bouwen; troubleshooting op hoog niveau. 

Michael Ducy (Sysdig) heeft ons getrakteerd op info over de rol van DevOps binnen de snel transformerende wereld van containers, Cloud Native, SRE, Kubernetes en meer. Hij beantwoordde de vraag hoe het DevOps operationele model eruitziet in een overgang naar Cloud Native technologie.

Lee Atchison (New Relic) is een man met veel ervaring en kennis van het vak. Hij vertelde wat de complexiteit en dynamiek is van het monitoren van cloud computing. De verschillen tussen availability en reliability werden duidelijk. Hij heeft een zeer interessant boek geschreven. Ik was één van de gelukkigen die er een mocht meenemen bij de sponsorstand (goede vragen stellen helpt ;-)).

Als je ’s morgens vroeg arriveert, dan is er genoeg tijd om met de mensen in de sponsorstands te praten; met goed gebrouwen koffie in de hand. Inspirerend om van Schuberg Philis te horen hoe een organisatie van zo’n 280 medewerkers functioneert zonder managers. Instana doet monitoring van applicaties en infra m.b.v. AI. Chef en New Relic werken we al een tijdje mee, altijd goed om met de domeinexperts te levelen. Instana had by far de beste shirts als cadeau. 

Natuurlijk brachten ook de ignites en open spaces weer food for thought. In de namiddag werden de koude DevHops biertjes opengetrokken. Heel smakelijk bier en zeer welkom op deze tropische dagen.

Twee dagen volledig ondergedompeld in de nieuwste technologie, tools, best practices, IT-ontwikkelingen, ervaringen en goede conversaties. Je wilt het liefst gelijk de meest sexy technieken proberen en inzetten. Als je dan weer geland bent, dan realiseer je je dat je eerst moet filteren. Zo kun je eruit te halen wat echt nodig is en wat in de nabije toekomst veel te bieden heeft. 

Onderwerpen: devopsdays, DevOps, devopsday Amsterdam