Datawarehouse ondersteunt overheid bij gegevensanalyse

Voor ICTU ontwikkelden we een intelligente gegevensbank die feiten en cijfers over publieke organisaties bewaart, corrigeert, bewerkt en analyseert.

ICTU

ICTU is een overheidsinstantie. Ze werkt aan een beter presterende overheid door verbetering van digitale processen.

Datawarehouse Arbeidszaken Publieke Sector

InternetSpiegel is een van de programma’s bij ICTU, dat zich richt op organisaties uit de publieke sector, zoals gemeenten, provincies, ministeries en zorg- en onderwijsinstellingen. Een onderdeel van InternetSpiegel is Datawarehouse Arbeidszaken Publieke Sector (DWH-APS). DWH-APS bevat feiten en cijfers over organisaties uit de publieke sector, zoals het aantal medewerkers per sector, het personeelsverloop, loonsommen, enzovoort.

De publieke sector levert zelf gegevens aan. De data worden anoniem aan elkaar gekoppeld en verwerkt en in DWH-APS opgenomen. Met de bevragingtool die we ontwikkelden kan data worden opgehaald, bijvoorbeeld voor publicaties of voor beleidsbepaling. Jaarlijks publiceert DWH-APS kencijfers die worden gebruikt door de Tweede Kamer en voor Prinsjesdag.

Beheer, onderhoud en doorontwikkeling

Q verzorgt onderhoud, controle en correctie van de periodiek ingeladen verse data. Ook bouwen we toepassingen voor nieuwe soorten informatiestromen en data-analyses.