Applicaties ondersteunen Nuffic

We ontwikkelden en onderhouden voor Nuffic applicaties die ondersteunen bij de verdeling van internationale studiebeurzen voor studenten aan de universiteit of hbo.

Nuffic

Nuffic is hét expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlandse onderwijs. Van primair en voortgezet onderwijs tot beroepsgericht en hoger onderwijs en onderzoek.

Applicatie Atlas

Na de applicatie Scholarship OnLine (SOL) ontwikkelde QDelft voor Nuffic de doorontwikkelde versie Atlas (Administrative Tool for Linking Applications and Subsidies). Deze applicatie biedt de Nuffic ondersteuning bij het verdelen van studiebeurzen.

Kandidaten melden zich bij een Nederlandse onderwijsinstelling aan voor een internationale studiebeurs. De Universiteit, Hogeschool of andere onderwijsinstellingen kunnen vervolgens kandidaten voordragen bij Nuffic in een subsidieaanvraag voor een studiebeurs. Aan het toekennen van een beurs zijn voorwaarden gesteld die zijn verwerkt in de applicatie. Zo ondersteunt Atlas bij het aanvragen en toekennen of afwijzen van internationale studiebeurzen. 

Beheer, onderhoud en doorontwikkeling

Atlas is een opvolger van een aantal beurzenprogramma’s uit SOL. QDelft heeft de applicaties doorontwikkeld en verzorgt beheer en onderhoud.