Werken bij Q

QDelft is altijd op zoek naar hoogopgeleide professionals met communicatieve vaardigheden en veel interesse in ICT!

Over Q

Q telt zo’n tachtig medewerkers van hbo- en universitair niveau. We ontwikkelen, beheren en onderhouden technisch hoogwaardige maatwerksoftware. Dat doen we in teamverband, samen met opdrachtgevers. Een team bestaat uit verschillende disciplines, zoals ontwikkelaars, testconsultants, interaction designers, informatieanalisten, softwarearchitecten en projectleiders.

Interesse in Q? Veel interesse in ICT? We maken graag kennis met je! Bel 015-3030130 of mail naar personeelszaken@qdelft.nl

Werken bij Q

Q heeft een platte en open organisatiestructuur. Iedereen bij Q voelt zich verbonden met de organisatie, omdat wij samen het beleid, de werkwijze, sfeer en onderlinge omgang bepalen. Samenwerken staat bij ons centraal. Dat betekent dat je binnen je team veel contact hebt met elkaar en actief bijdraagt aan het ontwikkelproces.

Werkplezier vinden we belangrijk. Plezier heb je niet alleen in ‘state of the art’ projecten, binnen je projectteam en met je Q-collega’s. Je wordt ook enthousiast van kennisuitwisseling, bijvoorbeeld via onze kennismiddagen. Bovendien wil je meer kennis vergaren via congressen of opleidingen. We verwachten immers niet alleen je bijdrage aan de ontwikkeling van software; we willen ook dat je jezelf ontwikkelt.

Q biedt - naast een goed salaris - een informele werksfeer en veel ontwikkelmogelijkheden. Dit alles in een prachtig gebouw, het voormalig laboratorium van de TU-faculteit Technische Fysica. Ons pand ligt centraal, op loopafstand van Delft CS en enkele minuten van de A13. We vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Mede daarom wonen onze medewerkers in Delft, Rotterdam, Den Haag en omgeving.

Joost
Interaction designer
Q is goed voor zijn medewerkers én voor jonge ouders. Op woensdag ben ik thuis, dan ben ik vader.

Aan de slag
bij Q?

QDelft zoekt een softwarearchitect 32-40 uur per week

Ben jij een ervaren architect met programmeerervaring die goed kan communiceren met zowel collega’s als opdrachtgevers? Vind je het leuk om tegelijkertijd voor meerdere projecten de technische kaders te bepalen en de ontwikkelwerkzaamheden te coördineren? En doe je dit graag binnen een werkomgeving met veel teamspirit, werkplezier en doorgroeimogelijkheden? Solliciteer dan bij QDelft!

Over jou

Je hebt een technische HBO- of universitaire studie afgerond en minimaal drie jaar ervaring als architect binnen een .NET omgeving. Je hebt relevante kennis van softwarearchitecturen en Design Patterns en bent bekend met NORA richtlijnen. Je kunt goede presentaties geven en kunt complexe technische zaken eenvoudig uitleggen. Je kunt zelfstandig en onafhankelijk werken en tegelijkertijd goed functioneren in een team. Trends en ontwikkelingen in het vakgebied volg je op de voet en je vindt het leuk om je visie te delen met anderen en hen te motiveren.

Verder ben je klant- en oplossingsgericht, beschik je over uitstekende contactuele vaardigheden en kun je je goed uitdrukken in zowel woord als geschrift (Nederlands en Engels). Je hebt een creatieve en positief-kritische blik, waarmee je actief bijdraagt aan de optimalisatie van onze werkprocessen en de groei van ons bedrijf. Je beschikt over gevoel voor humor en teamspirit. 

Wat ga je bij ons doen?

 • In overleg met de opdrachtgever aandragen van oplossingen voor specifieke technische (maatwerk)vraagstukken en deze omzetten in een solide architectuur;
 • Verantwoordelijkheid dragen voor (een deel van) de technische besluiten;
 • Gekozen architectuur presenteren bij klanten;
 • Ondersteunen bij het opstellen, aanpassen en uitdragen van richtlijnen ten aanzien van het ontwerpen en beschrijven van architecturen;
 • Actief volgen en verspreiden van nieuwe technologie en tools;
 • Meedenken over project- en programmamanagement;
 • Vanuit de techniek en architectuur bijdragen leveren aan offertes;
 • Coachen en motiveren van collega’s.

Solliciteren

Op onze website lees je meer over QDelft. Denk je dat jij en QDelft goed bij elkaar passen? Solliciteer dan uiterlijk 14 januari 2018 via onderstaande button. Je hoort dan snel van ons. Wil je meer informatie of heb je vragen? Dan kun je via personeelszaken@qdelft.nl contact met ons opnemen. Of bel met Jaimy van personeelszaken via 015 - 3030130.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

QDelft zoekt een softwareontwikkelaar 32-40 uur per week

Ben jij een slimme, leergierige softwareontwikkelaar op HBO- of universitair niveau? En vind je het leuk om maatwerkapplicaties te ontwikkelen en te onderhouden binnen een werkomgeving met veel teamspirit, werkplezier en doorgroeimogelijkheden? Solliciteer dan bij QDelft!   

Over jou

Je zit minimaal in de laatste fase van je HBO- of universitaire studie of hebt al wat jaren ervaring op het gebied van softwareontwikkeling. Je hebt in ieder geval genoeg kennis om mee te kunnen werken aan onze projecten, die voornamelijk uitgevoerd worden op basis van Microsoft-technologieën. Je hebt bij voorkeur kennis van en/of ervaring met Agile Programming en Design Patterns. Beschik je over relevante Microsoft-certificaten (zoals Microsoft Specialist, MCSD, of MCSE) dan is dat een pré. Heb je deze niet, dan krijg je de tijd om ze te behalen.
Verder heb je een creatieve en positief-kritische blik, waarmee je actief bijdraagt aan de optimalisatie van onze werkprocessen en de groei van ons bedrijf. Je beschikt over gevoel voor humor en teamspirit.

Wat ga je bij ons doen?

 • Bijdragen leveren aan het ontwerpen, realiseren en onderhouden van software;
 • Controleren en handhaven van het gebruik van ontwikkelrichtlijnen;
 • Meedenken over functionaliteit, gebruikersinterface, architectuur en benodigde rekenmodellen op de vakgebieden van onze opdrachtgevers, samen met die opdrachtgevers en ervaren collega’s;
 • Verantwoordelijkheid dragen voor de kwaliteit van onze software;
 • Afhankelijk van je ervaringsniveau vragen we ook van je om collega ontwikkelaars te coachen, om je (inhoudelijke) bijdrage te leveren aan offertetrajecten, om contact te onderhouden met de opdrachtgever etc.

Solliciteren

Op onze website lees je meer over QDelft. Denk je dat jij en QDelft goed bij elkaar passen? Solliciteer dan uiterlijk 14 januari 2018 via onderstaande button. Je hoort dan snel van ons. Wil je meer informatie of heb je vragen? Dan kun je via personeelszaken@qdelft.nl contact met ons opnemen. Of bel met Jaimy van personeelszaken (tel. 015 - 3030130).

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

QDelft zoekt een testconsultant 32-40 uur per week

Kun jij goed schakelen tussen ontwikkelaars en opdrachtgevers? Neem jij informatie gemakkelijk op en heb je daarnaast oog voor detail? Ben je leergierig en vind je het leuk om maatwerkapplicaties te testen binnen een werkomgeving met veel teamspirit, werkplezier en doorgroeimogelijkheden? Solliciteer dan bij QDelft!

Over jou

Je hebt een relevante HBO- of universitaire studie afgerond en je hebt ervaring met het zelfstandig opzetten en uitvoeren van gestructureerde testtrajecten. Je bent klant- en oplossingsgericht, beschikt over uitstekende contactuele vaardigheden en kunt je goed uitdrukken in zowel woord als geschrift (Nederlands en Engels). Je bent analytisch sterk, nauwkeurig en gedreven om kwaliteit te leveren in je werk. Ben je TMap en/of ISTQB Foundation gecertificeerd dan is dat een pré. Ook ervaring met een framework op het gebied van testautomatisering heeft de voorkeur. Verder heb je een creatieve en positief-kritische blik, waarmee je actief bijdraagt aan de optimalisatie van onze werkprocessen en de groei van ons bedrijf. Je beschikt over gevoel voor humor en teamspirit.  

 Wat ga je bij ons doen?  

 • Samenwerken in projectteams om ontwikkelde applicaties gestructureerd en succesvol te testen;
 • Opstellen en uitvoeren van testplannen en (logische en fysieke) testgevallen op basis van requirements, risico’s en/of ontwerpen;
 • Vastleggen en beheren van bevindingen;
 • Het eventueel (afhankelijk van het project) coördineren en/of schrijven van de automatische test in Selenium (C#);
 • Rapporteren over de testvoortgang aan de projectleider of testmanager;
 • Op een coachende manier gebruikers begeleiden en ondersteunen op het gebied van testen;
 • Proactief meedenken met opdrachtgevers over oplossingsrichtingen op het gebied van testen/het testproces.


Solliciteren

Op onze website lees je meer over QDelft. Denk je dat jij en QDelft goed bij elkaar passen? Solliciteer dan uiterlijk 14 januari 2018 via onderstaande button. Je hoort dan snel van ons. Wil je meer informatie of heb je vragen? Dan kun je via personeelszaken@qdelft.nl contact met ons opnemen. Of bel met Jaimy van personeelszaken (tel. 015 - 3030130).

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

QDelft zoekt een ervaren informatieanalist 32-40 uur per week

Begrijp jij onze klanten goed? Ben jij goed in het analyseren van informatie en business processen en kun je op basis daarvan een ontwerp maken? Vind je het leuk om je kwaliteiten in te zetten in complexe omgevingen? En wil je dat doen binnen een werkomgeving met veel teamspirit, werkplezier en doorgroeimogelijkheden? Solliciteer dan bij QDelft!

Over jou

Je hebt een universitair of HBO+ werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als informatieanalist. Als informatieanalist werk je mee in één van onze scrum teams. Je neemt eigenaarschap en leiderschap in politiek complexe omgevingen, waarin je klantwensen vertaald naar een ontwerp. Je zoekt daarbij de juiste balans tussen inhoud en gebruikerservaring. Verder heb je een creatieve en kritische blik en beschik je over een flinke dosis doorzettingsvermogen, gevoel voor humor en teamspirit.

Wat ga je bij ons doen?

 • Met een team werken in een agile/scrum omgeving;
 • Leiden en sturen van workshops met stakeholders en wensen vertalen naar een product backlog;
 • Proactief meedenken met opdrachtgevers over oplossingsrichtingen;
 • De behoefte van de klant vertalen naar requirements, functionele ontwerpen en gegevensmodellen;
 • Creëren van draagvlak voor je inzichten met goed onderbouwde adviezen;
 • Uitvoeren van informatieanalyse op basis van standaard methodieken en ontwerptechnieken. 

Pré:

Kennis van en/of ervaring met

 • Agile/scrum;             
 • Overheidsprojecten;
 • Webrichtlijnen;
 • Interaction design;
 • Ervaring met prototyping (HTML, Axure of een soortgelijk pakket);
 • Functiepuntanalyse

Solliciteren

Op onze website lees je meer over QDelft. Denk je dat jij en QDelft goed bij elkaar passen? Solliciteer dan uiterlijk 14 januari 2018 via onderstaande button. Je hoort dan snel van ons. Wil je meer informatie of heb je vragen? Dan kun je via personeelszaken@qdelft.nl contact met ons opnemen. Of bel met Jaimy van personeelszaken via 015 - 3030130.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

QDelft zoekt een ervaren interactie ontwerper 32-40 uur per week

Als interactie ontwerper bij QDelft werk je samen met collega’s in Scrum teams aan het ontwerpen en ontwikkelen van maatwerksoftware voor diverse opdrachtgevers. Samen met informatieanalisten zorg je voor het opstellen en vertalen van de backlog items naar interactieontwerpen waarbij je gebruik maakt van user stories, story boards, flowcharts en wireframes. Je denkt mee over functionaliteit, navigatie en interactie. Je bent verantwoordelijk voor prototypes die bij QDelft veelal met Axure of HTML gemaakt worden. Uiteindelijk worden de ontwerpen door onze projectteams met behulp van Microsoft technologieën geïmplementeerd in werkende maatwerkapplicaties en portalen. Samen met testconsultants draag je zorg voor de kwaliteit van deze software.

Over jou
Je hebt een relevante HBO- of universitaire studie afgerond of hebt al een aantal jaar ervaring in interaction design. Je bent klant- en oplossingsgericht, beschikt over uitstekende contactuele vaardigheden en kunt je dan ook goed uitdrukken in zowel woord als geschrift (Nederlands en Engels). Je bent analytisch sterk, nauwkeurig en gedreven om kwaliteit te leveren in je werk.

Verder heb je een creatieve en positief-kritische blik, waarmee je actief bijdraagt aan de optimalisatie van onze werkprocessen en de groei van ons bedrijf. Je beschikt over gevoel voor humor en teamspirit. 

 Wat ga je bij ons doen?

 • Samenwerken met collega’s in projecten om succesvolle applicaties te ontwikkelen;
 • In kaart brengen van de gebruikerswensen en -doelen.
 • In staat zijn user interfaces te specificeren en als frontend voor applicaties te ontwikkelen;
 • Proactief meedenken met opdrachtgevers over oplossingsrichtingen;
 • Uitwerken van user stories;
 • Leiden en sturen van workshops met stakeholders;
 • Creëren van draagvlak voor je inzichten met goed onderbouwde adviezen;
 • Inhoudelijk aansturen, begeleiden en coachen van collega’s over verschillende projecten;
 • Functionaliteit en gebruikersbehoeften helder communiceren aan klanten en teamgenoten en staat hierbij stevig achter gemaakte keuzes;
 • Parate kennis hebben van de (on)mogelijkheden van de ontwikkeltechniek zodat snel ontwerpen kunnen worden beoordeeld op bruikbaarheid en haalbaarheid.

Pré:

Kennis van en/of ervaring met

 • Responsive webdesign;
 • Axure RP of een soortgelijk pakket;
 • Scrum / agile werkomgeving;
 • HTML5, CSS3 en javascript (AngularJS, JQuery en Bootstrap, etc.);
 • Overheidsprojecten, Rijkshuisstijl en (overheids)webrichtlijnen;
 • Usability testen;
 • W3C standaarden;
 • Informatieanalyse.

Solliciteren

Op onze website lees je meer over QDelft. Denk je dat jij en QDelft goed bij elkaar passen? Solliciteer dan uiterlijk 14 januari 2018 via onderstaande button. Je hoort dan snel van ons. Wil je meer informatie of heb je vragen? Dan kun je via personeelszaken@qdelft.nl contact met ons opnemen. Of bel met Jaimy van personeelszaken via 015 - 3030130.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bijbanen, stages en afstudeeropdrachten Aantal uren in overleg

Bij QDelft hebben we jaarlijks verschillende plekken beschikbaar voor bijbaners, stagiairs en afstudeerders op WO en HBO niveau. Het feit dat wij in de gehele breedte van softwareontwikkeling aan maatwerkapplicaties werken maakt dat er voor ieder facet van softwareontwikkeling (van analyse, ontwerp tot en met bouw, beheer en hosting) volop mogelijkheden zijn om hier invulling aan te geven.    

Voor afstudeeropdrachten hebben we geen kant en klare opdrachten klaarliggen; deze willen we graag samen met jou, en in sommige gevallen ook in overleg met een van onze opdrachtgevers (bijvoorbeeld ProRail), bepalen. Onderwerpen hebben we genoeg! Denk bijvoorbeeld aan:

- High Performance Computing 
- Microservice Applications
- Internet of things
- Softwarekwaliteit
- Cross platform app met Xamarin
- Machine learning met Azure
- Bot Services
- Elastic search

Heb je interesse in een bijbaan of stage bij QDelft? Spreekt één van bovenstaande onderwerpen voor je afstudeeropdracht je aan of heb je zelf een idee? Neem contact op met Jaimy via personeelszaken@qdelft.nl om op korte termijn de mogelijkheden met elkaar te bespreken.